Epost: info@skelleftekok.se | Telefon: 0910-143 20

Nytt namn på lokal köksfabrik

Köksförnyarn heter nu Skelleftekök

Efter 22 år med namnet Köksförnyarn
har den omtyckta köksleverantören i Ursviken bytt namn till Skelleftekök.

“Det är ett namn som passar bättre för att visa hur lokala vi faktiskt är”, säger Jörgen Stenmark, delägare.

I Ursviken, bara 15 minuters bilfärd från Skellefteå, ligger det lokala företaget Skelleftekök. De hette till i slutet av förra året Köksförnyarn men valde att byta namn för att tydliggöra vad de sysslar med.

– Namnet Köksförnyarn signalerar att vi bara renoverar gamla kök, men vi gör så mycket mer än så, berättar Anna Brandt som varit med från starten för 22 år sedan.

Över 50 procent av deras omsättning kommer från nya helkök där de levererar allt från stommar, luckor och bänkskivor till vitvaror och smarta lösningar. Helt enkelt allt som har med ett kök att göra.

– Vi kan dessutom hjälpa till med alla snickerier runt om – byta golv, sätta lister, måla och så vidare. Kunden behöver bara komma till oss så sköter vi resten, om de önskar det, säger Jörgen Stenmark som äger Skelleftekök tillsammans med Thomas Brandt.
Eftersom Skelleftekök tillverkar köken på plats i Ursviken har de minskat sina fraktkostnader och kan på så vis hålla nere priset ut till kund, utan att tumma på kvalitén. “Det är en av våra styrkor”, säger Thomas Brandt.
Det mest unika med just Skelleftekök är att de tillverkar köken på plats i Ursviken.

– Vi har länge byggt och monterat stommar, men sedan 2022 gör vi även alla luckor och fronter här, berättar Thomas.

Att allt tillverkas på plats innebär flera fördelar. Två av de mest påtagliga är att flexibiliteten blir total och att fraktkostnaderna minskat drastiskt – vilket även märks på priset ut till kund.

– Frakter är generellt något som blivit dyrare de senaste åren, men eftersom vi bara beställer råmaterial har det inte påverkat oss nämnvärt. Det är en styrka som gjort att vi kan hålla konkurrenskraftiga priser utan att tumma på kvalitén, säger Anna.

Speciallösningar

Flexibiliteten tar sig form genom att alla delar till ditt kök kan måttbeställas in till minsta millimeter, och att det finns möjlighet till roliga och praktiska speciallösningar.

– Dessutom kortar vi leveranstiderna, och om någon lucka råkat skadats så kan vi tillverka en ny redan nästa dag istället för att vänta på en extern leverantör i veckor, säger Jörgen som även poängterar att de fortfarande gör köksrenoveringar med luckbyten, nymålade fronter och liknande.

– För många är det ett perfekt alternativ som är bra för både plånboken och miljön, säger han.

Och för den som vill göra hela eller delar av arbetet själv monteras nu fronter med ett easy-click-system.

– Det har gjort det mycket enklare att montera köken, vilket varit väldigt uppskattat, säger Jörgen.

Utställning i Ursviken

För den som är nyfiken på ett vad Skelleftekök kan erbjuda finns en utställning med ett tiotal visningskök i Ursviken. Här finns även personal som kostnadsfritt hjälper till att rita upp ditt nya kök i 3d.

– Vi håller till en bit utanför stan, men det trivs vi med. Här är det enkelt att parkera, och vi har nära till tillverkningen för att snabbt kunna ta reda på sånt som kunderna undrar över, säger Anna Brandt.

Kostnadsfria hembesök med uppmätning ingår alltid.

– Hela vår affär går ut på att göra kundanpassade kök som är perfekta för just ditt hem. Om du kommer till oss så lovar vi att göra det enkelt för dig, säger Jörgen.
Ovan syns några av de egenproducerade luckmodellerna, som alla fått namn från olika orter i och runt Skellefteå.
Förutom kök så erbjuder Skelleftekök även andra unika lösningar, som till exempel platsbyggda elementskydd och fönsterbänkar.
Kontakta oss för att få ditt drömkök uppritat

Epost: info@skelleftekok.se
Telefon: 0910-143 20
Besöksadress: Finsliparvägen 13, Ursviken

ÖPPETTIDER:
Mån-Tors 07.00-17.00
Fredagar 07.00-15.00

Övrig tid efter överenskommelse

Extraöppet lördagar 27/1 och 24/2: 10.00-14.00

Kontakta oss

Skelleftekök
Finsliparvägen 13, 932 37 Ursviken
E-post: info@skelleftekok.se
Telefon: 0910-143 20

Öppettider

Mån-Tors
07.00-17.00
Fredagar
07.00-15.00
Övrig tid efter överenskommelse

Delbetala med Santander

Du ansöker enkelt här genom att fylla i alla uppgifter i ansökan och välja delbetalningsalternativ. Du får svar direkt efter sedvanlig kreditprövning.